tiistai 27. tammikuuta 2015

Raakaruuasta energiaa pimeyttä vastaan!

Olin viikko sitten maanantaina ystäväni kutsumana Manuela Buscon kutsu huikeisiin energioihin-luennolla. Jos tuota parin tunnin luentoa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se sana INSPIROIVA. Koin päästä kantapäihin Buscon paljon puhuman syömisen armon, sen kun syö oikein, saa syödä niin paljon kuin haluaa. Ei tarvitse rajoittaa tai laskea.

Buscon oma ruokavalio perustuu 2/3 raakaruokaan ja 80-10-10-ajattelumalliin. 80-10-10 tarkoittaa siis 80% hiilareita, 10% proteiineja ja 10% rasvoja. Olen nyt noin viikon ajan syönyt enemmän ja vähemmän tämän ajatusmallin mukaan ja en voi kun kehua olotilaa. Aloitin lisäämällä mahdollisimman paljon vihreää ruokavaliooni. Nyt ruokavalioni on täynnä tuorepuuroa, smoottareita ja salaatteja ja jokaiseen mahdolliseen väliin hedelmiä ja kasviksia. Kylminä päivinä teki mieli hirveesti lämmintä, jolloin teimme aina iltaisin uunikasviksia. Ja kyllä, söin myös kanaa, lihaa ja kalaa. 

Tässä on ollut huipun olon lisäksi parasta se tieto, että uusia raakaruoka reseptejä on netti- ja kirjakaupat pullollaan, joten yksipuolista tästä ei tule tekemälläkään! Myös Boscolta saimme ison kasan :) Ja minun sokerihiiren Iltasyöpötykset ovat kadonneet lähes kokonaan kun olen vetänyt sokerin tuskaan hedelmiä. Tämä on ollut uskomattoman helppoa ja olo on ollut mainio ja askel kevyt lenkeillä. 

Tulkoon siis räntään ja lunta niin paljon vaakatasossa kuin lystää, vihreämpi minä menee niistä läpi leikiten. Se todistettiin tämänkin illan lenkillä :) Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää Buscon ajatuksista ja inspiroitua ruuasta, käy tykkäämässä Facebookissa Manuela Bosco - Lumie. 

Vihreää ja energistä viikkoa!

Ps. Uskokaa tai älkää - selleri on IHANAA!1 kommentti:

  1. Aika vähältä tuntuu tuo proteenien suhde...
    miten mahtaa lihasmassan käydä?!

    VastaaPoista